"Ритмика“ представи достойно България на Балкански фестивал в Измир

Изображение 1 от 2

    Фолклорен танцов клуб “Ритмика“ при Народно читалище “Христо Ботев – 1914“ в Крумовград, с художествен ръководител Милка Узунова, взе участие в 11-ия Балкански фолклорен танцов фестивал в  турския град Измир, където достойно представи страната ни Във фестивала, организиран от Голяма община Измир, своя танцов фолклор представиха домакините и танцьори от Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Македония, Румъния, Сърбия и Гърция.
    За първи път фестивалът се провежда от 1935 г. по директива на Мустафа Кемал Ататюрк. След 70-годишно прекъсване, през 2007 г. , Голяма община Измир възражда фестивала, с идеята за сплотяване и заздравяване на културното единство на балканските държави и в подкрепа на мира на Балканите и в световен мащаб.

    Заедно с участниците в клуб “Ритмика“ в Измир пътува и Неждие Акиф – зам.-кмет на община Крумовград. На концертите нашите танцьори бяха аплодирани от много наши изселници, които с умиление си спомняха за годините в България.

    Пътуването и участието в престижния фестивал се осъществи с подкрепата на кмета на община Крумовград града Себихан Мехмед, за което танцьорите изказват своите сърдечни благодарности.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини