50 наши ученици гостуват в Одрин

Изображение 1 от 2

    50 ученици от всички училища в община Кърджали са на тридневно посещение в община Одрин от днес. Визитата е по покана на кмета на побратимената община Одрин Реджеб Гюркан и в изпълнение на Протокола за сътрудничество между двете общини, подписан от  кметовете на  Кърджали и Одрин инж. Хасан Азис и Реджеб Гюркан за побратимяване, който включва и сътрудничество в сферата на образованието и културата.

      Програмата  на нашите ученици е изключително богата и разнообразна. Според ръководителя на групата Байрам Юсеин, в областта на учебно-възпитателната работа те ще имат възможност да обменят положителен опит с връстниците си от 75-о основно училище, след което заедно ще бъдат на концерт на известния детски хор към общината. Учениците ще посетят световноизвестния Музей на здравето, построен през 15-ти век на десния бряг на река Тунджа. Програмата включва още посещение на джамията Селимие – най-голямата гордост на побратимената ни община, и църквата „Свети Константин и Елена” в квартал  „Киришхане”, построена в края на 16-ти век.

     В рамките на гостуването групата деца от Кърджали ще имат среща и с кмета на Одрин.

      В духа на взаимното сътрудничество, през месец юли т.г.15 ученици от побратимената община град ще бъдат гости на община Кърджали по покана на кмета инж.Хасан Азис.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини