Рицари тамплиери от четири страни се събраха в Кърджали

Рицари и дами от България, Русия, Украйна и Сърбия участваха в 20-я юбилеен Конвент на Велик Приорат България, който се проведе в града край Арда. Преди началото на ритуала те преминаха със своите знамена в шествие от площада пред кметството на Кърджали до спортна зала „Арпезос", начело на процесията бяха ученическият духов оркестър и гвардейците от Езиковата гимназия „Христо Ботев".

На Конвента тържествено бяха приети нови рицари и дами и учредени два нови приората в Русия и Украйна в рамките на велик Приорат България. Генерал – майор Румен Ралчев, Велик Приор на Ордена у нас, уточни, че преди дни е завършен процесът на създаването двата приората. Вече има обособени групи от 27 рицари в Украйна и 42 в Русия. „Връчихме знамето и основния пергамент. Така даваме право на приорите в тези две държави сами да приемат рицари на своите територии.Надеждата ми е, че през 2016 г. те ще са изпълнили всички условия, а именно утвърждаване в обществото, създаване на структури в три различни града", обясни още Румен Ралчев.

Кърджали бе домакин на провеждането на Велик съвет на Ордена на територията на България, на който е приета и стратегия за дейността на Велик Приорат България до 2020 г. Ритуалът се проведе в спортна зала „Арпезос", преобразена и пригодена за тамплиерската церемония.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини