Кметът Хасан Азис: С парк „Арпезос Север” Кърджали доказа, че може да сбъдва мечтите си

С изграждането на парк „Арпезос Север”, разположен на територия от над 40 000 кв. м., Кърджали доказа, че може да сбъдва мечтите си, каза пред стотици кърджалийци кметът инж. Хасан Азис в словото си при официалното откриване на третата част от най-големия парк в България в градска среда в последните 20 години. Това стана по време на тържество, в което участваха самодейни състави при ОДК, читалища и Дома на културата. 
В третата част от приключилото строителство на парка, открита вчера, приоритетни са спортните съоръжения.
Над 2000 растителни вида оформят зеленото пространство около спортните съоръжения, а видеокамери следят за нарушители.
Домакинът инж. Хасан Азис определи вчерашния ден като исторически за Кърджали.
„Това е ден исторически не само за Кърджали, но и ден, който ще се впише в историята на парковото строителство в България. Реализирахме още една голяма мечта на Кърджалийци – на това място да имаме просторни паркове. Този парк е плод на дългогодишните усилия на ръководството на общината. Още през 2005 година бе обявен конкурс за проектирането му. Цели 10 години ни струваха усилията той да придобие днешния вид. Това бяха всеобщите усилия на ръководството на общината, хората от проектантския екип, усилията на проектанти, архитекти, строители. Благодарение на тези усилия Кърджали се превръща в най-зеления град, не само в България и на Балканите, но и в Европа.”, каза пред стотиците кърджалийци, дошли на тържеството, кметът инж. Хасан Азис. 
В словото си той акцентира и върху следващия етап от цялостното изграждане на парк „Арпезос-Север”, където основен паркообразуващ фактор ще бъде амфитеатрална конструкция. Градоначалникът отново изрази своята убеденост, че в парковото пространство ще бъде изграден и „Луна-парк” с всичките необходими за това съоръжения за забавление. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини