Тикат в психиатрията в Кърджали скандалджии?

За практика да се возят в Държавната психиатрична болница скандалджии,алармират граждани.Те твърдят,че напоследък много често след семейни свади хора регистрирани заради алкохолна зависимост или с леки психични проблеми се отзовават в здравното заведние,водени от полицаи.Понякога,те нямат документи за самоличност в себе си.

   Полицията няма право да настанява  граждани в психиатрията.Това става само след искане на семейството,което посочва,че лицето предизвикало скандал се води на отчет в психиатрията,казаха за Кърджали бг вести от ОД на МВР. От там подчертаха,че не са страна по проблема, затова и не водят статистика за случаите, когато съпровождат пациенти.

 При нас идват пациенти само по показания. Полицаите се ангажират само, ако съпровождат екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Често полицаите отказват,защото могат да съдействат само ,ако пациента е в неспокойно състояние, сподели от своя страна директорът на Държавната психиатрична болница д-Балин Илчев. Той каза,че случва да бъдат карани пациенти за освидетелстване, но това става по регламентиран от закона ред.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини