Нов жесток побой над малко дете, борят се за живота му

Момиченце на 1 година и 9 месеца е прието във варненската УМБАЛ "Св. Марина" в критично състояние и вече е в кома. То е било жестоко пребито.
Ръководителят на Детската клиника проф. Виолета Йотова заяви, че има следи от системно малтретиране, предаде "Фокус". За случая са сигнализирани социалните служби.

Детето е от варненското село Каменар, а сигналът е подаден снощи от майка му, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от БНР.

Веднага на място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Детето е прието първоначално в шокова зала в болница “Св. Анна”, след което е транспортирано в университетската болница. 

Момиченцето е настанено в реанимацията, като по телцето му има видими следи от насилие. Детето е изпаднало в кома, съобщи БНР. Състоянието му е консултирано с неврохирурзи, нопрогнозата не е добра. Майката е допусната да го види под контрола на медицинските специалисти.

Има сведения и за извършено с детето блудство. 

От варненската полиция допълниха, че бащата е задържан за 24 часа. 

По случая е образувано досъдебно производство. В момента се извършват неотложни следствени действия под наздора на Варненската окръжна прокуратура. 

От държавното обвинение са преценили, че на този етап не бива да се изнасят повече подробности, включително за възрастта на родителите на пострадалото дете, както и за тяхната самоличност. 

На 1 май в УМБАЛ "Св. Марина" бе приета в критично състояние 2-годишната Сияна. Момиченцето бе със счупени ребра и травми на панкреаса и далака след жесток побой, за който бе задържана 21-годишната й майка Любослава Любенова. Съдебно-медицинската експертизаустанови стари травми по тялото на детето, които дават основание да се смята, че момичето е било малтретирано системно. 

Любенова бе арестувана и оставена за постоянно в ареста. Малката Сияна е в приемно семейство и се чувства добре. Дни след изписването на детето от болницата, приемната му майка сподели, че момиченцето се храни само и търси компанията на другите деца, когато излизат навън. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини