Община Черноочене дари раници на бъдещите първокласници

Възпитаниците на Целодневна детска градина „Първи юни“ в с. Комунига събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството, посветено на 24-ти май – Деня на славянската писменост, българската просвета и култура и изпращане на подготвителните групи в първи клас. Малките рецитираха стихотворения, играха танци, и пяха песни.
Кметът на община Черноочене Айдън Осман поздрави присъстващите по повод светлия празник. Той подчерта и важната ролята на детските градини във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие.
Директорът на „Първи юни“ в с. Комунига Мукаттес Мехмедова благодари на община Черноочене за съдействието и пожела успех на бъдещите първокласници, които от следващата година ще прекрачат прага на училището.
Раници получават 67 бъдещи първокласници, завършващи последна група на детските градини в селата Даскалово, Габрово, Лясково, Черноочене, Комунига, Паничково, Минзухар и Житница.
Подаръците са осигурени от община Черноочене.
На всички останали деца в градините се раздават раздадени лакомства.Общо 272 деца се възпитават в детските градини на територията на община Черноочене.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини