„Джъмбо” обра клиентите на книжарите в Кърджали, кандидатите за първокласници искат родителите да ги водят там

Хипермаркета „Джъмбо” до Пловдив обра клиентите на книжарите в Кърджали,като кандидатите за първи клас настояват мама и тате да ги водят да пазаруват там. Децата ,които тази година за първи път ще прекрачат прага на училище се натискат да имат маркови пособия и ефектни тетрадки. Желаят и ефектни раници.  От Кържали се пазарува само това,което е забравено да се вземе от „Джъмбо”. Родители с охота водят децата си до Пловдив,за да си изберат пособия от рекламирания по медиите хипермаркет.

  Книжарите в Кърджали споделят:Окомплектоването на един първокласник за първия учебен ден варира от 200 до 2000 лева в зависимост от това какво могат да си позволят родителите. Комплект моливи например варират от 1,50 до 49 лева. Това сподели за Кърджали бг вести Здравко Димитров. Той каза,че все още голямото пазаруване предстои, защото родители изчакват списъци от необходими пособия и тетрадки, които бъдещите учителки да връчат на децата. Не всичко може да се купи от едно място. Нужни са освен пособия,дрехи,букет,дори прически.По-заможните си позволяват и чин,казва още Здравко Димитров.

  Христо Тонков твърди,че повечето родители чакат последните няколко дни преди началото на учебната година.В книжарница в Кърджали те могат да вместят разходите за раница,тетрадки и пособия до 100 лева.В момента в книжарницата влизат по един-двама клиенти.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини