Съюзът на слепите в Ардино преизбра за председател Емилия Стоянова

Емилия Стоянова е новият-стар председател на Териториалната съюзна организация на слепите в Ардино. Тя беше преизбрана единодушно на отчетно-изборното събрание на структурата, което се проведе днес в Клуба на пенсионера. В ръководството на Управителния съвет влизат още Сабри Халибрям от Дядовци и Расим Абдула от Ленище.

Гости на събранието бяха Шукран Исмаил, председател на Регионалната организация на слепите (РСО) в Кърджали, Финка Емилиянова, председател на контролния съвет на РСО в Кърджали. Тук бяха и представители на Дирекция „Социално подпомагане” в Ардино.

Председателят на структурата Емилия Стоянова отчете дейността й за периода 2010 – 2015 г. Тя отбеляза, че през последните две години със съдействието на общината,  Дирекция „Социално подпомагане”-Ардино, Дирекция „Бюро по труда”-Ардино са решили редица проблеми. “Общинската ни организация наброява 58 души. 85 % от младите ни членове са назначени на работа. 2 души ползват услугата „личен асистент”, заяви Стоянова. Тя изказа искрени благодарности към председателя на Организационния комитет на благотворителния концерт „Да дарим надежда” Юксел Исмаил, на всички членове на Организационния комитет за успешната реализация, както и към всички фирми и граждани, които откликнаха на благотворителната кауза.

Шукран Исмаил разясни на незрящите, новите привилегии в ползването на почивните рехабилитационни бази на Съюза на слепите, които се намират в Дряново и Шипково.

Приет бе План-програма за бъдещата дейност на организацията, която включва участия в спортни мероприятия и екскурзии. Ще се търсят и нови контакти със сродни организации в страната и чужбина.

Всички присъстващи получиха помощно-технически средства – бели бастуни, говорящи часовници, а семейство - незрящи  говорящ апарат за измерване на кръвно налягане и пулс.

Емилия Стоянова и Сабри Халибрям бяха избрани за пълномощници на Регионалното общо събрание, което ще се проведе през септември в Кърджали. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини