Френският премиер против бежанските квоти в ЕС

Франция се противопостави на въвеждането на квоти за разпределяне на мигрантите и бежанците в страните от ЕС, предложено тази седмица от Европейската комисия, предаде Франс прес. При посещение на френско-италианската граница, където през последните дни бяха спрени стотици мигранти, френският премиер Манюел Валс заяви: "Искаме да бъдем съвсем ясни по този въпрос: аз съм против въвеждането на квоти за мигрантите. Това никога не е отговаряло на френските предложения". 

 Междувременно бившият френски президент Никола Саркози се обяви за ново шенгенско споразумение, което той нарече "Шенген 2".

 На среща с поддръжници в град Сен Жорж д`Орк Саркози заяви, че трябва първо да се променят условията на прием на имигранти и после да се дефинират условията за прояви на солидарност. "Не можем да приемаме хора, които не можем повече да интегрираме", каза бившият държавен глава.

 Воденият от него десноцентристки "Съюз за народно движение" излезе победител в местните избори през март, като спечели управлението в 67 от общо 100-те френски департамента.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини