Защитата:Гюкчан е била многократно насилвана от убития Бекир цели две години

Деветнадесетгодишната Гюкчан от Панчево е била многократно ,ежеседмично насилвана и унижавана от убития Бекир цели две години.Това е основният мотив тя да посегне на живота му. За нея било въпрос на чест,защото непрестанно е била заплашвана с компрометиране. Съдът трябва да изясни основният мотив на Гюкчан да извърши престъпление.Това заяви днес в съда при гледането на мярката за неотклонение, защитникът на обвиняемата Гюкчан Фахри Гюлестан -Станимир Сталев.

Както Кърджали бг вести писа Гюкчан е привлечена като обвиняема за убийството на Бекир Рамадан Хашим от с.Жинзифово,извършено на 11 май т.г..

Според запознати с разследването Гюкчан е била рекетирана от две години за стара връзка с Бекир.Той многократно я унижавал и карал против волята си да проявява близост към него. Последните три месеца момичето е носило нож в чантата си.В злополучния ден тя е била в компанията на Бекир и го примамила на задната седалка на колата му. Забила ножа в сърцето му. Острието проникнало между ребрата и засегнало голям кръвоносен съд.Младият двадесетгодишен младеж е издъхнал за около седем минути. Убийцата взела мобилния му телефон. Извикала такси и се прибрала.Изхвърлила ножа в контейнер. Изпрала дрехите си.Срещнала се с приятеля си. Два дни ходила на работа,без да сподели с никой за извършеното.Изхвърлила и мобилния телефон след неуспешен опит да го задейства.Скрила СИМ-картата,която още не е открита.

Аз не исках да убия Бекир. Исках само да го сплаша. Той ме тормозеше повече от две години.Много пъти съм го молила да не ми се обажда, да ме остави на мира.Исках той да излезе от моя живот, каза пред съдия Пламен Александров обвиняемата. Тя е категорична,че Бекир не разбирал от дума. Решила да го сплаши с ножа, като го нарани в ръката.След като го наръгала, тя избягала,страхувайки се той да не стане и да я убие.Не заслужавам да съм тук.Искам да си отида в къщи,каза през сълзи Гюкчан.

Прокурор Димитрина Делчева поиска постоянна мярка задържане под стража с мотива,че Гюкчан може да се опита да се укрие или да извърши друго престъпление.Тя се мотивира с факта,че след убийството младото момиче се е опитало да заличи следите от престъплението. То изхвърлило ножа и вещи на жертвата. Прокурор Делчева заяви също,че има обосновано предположение за умишлено убийство, за което се полага наказание от над десет години затвор.

Според защитника Станимир Сталев става дума за непредумишлено убийство. Момичето е било многократно изнудвано. Нямало с кого да се посъветва.Постъпила е като млад човек, чиято чест е била накърнена,каза още адвокат Сталев. Той поиска по-лека мярка за неотклонение.

Съдия Пламен Александров постанови марка за неотклонение „задържане под стража“.Тя може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив. Защитата обаче се отказа,защото се опасява от вендета от страна на близките на Бекир.

Текст и снимки:Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    00
    00000
    1 0
    23:21, 17 май 2015
    браво моето момиче
Последни новини