Марк Жирардели ще рекламира Перперикон

Петкратният шампион по ски-алпийски дисциплини Марк Жирардели ще популяризира скалния комплекс Перперикон край Кърджали, според министър Николина Ангелкова той ще прави това във Фейсбук.

Това стана ясно днес по време на посещението на известния спортист в Историческия музей в Кърджали, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Той пристигна с министъра на туризма Николина Ангелкова и преди да се изкатери на Перперикон, се зарече до се върне в града със семейството си. „Чух, че България и особено този район е особено място, известно с историята си. В родния ми град  нямаме такива артефакти и винаги съм се интересувал от история, това беше основната причина, която ме доведе в Кърджали“, заяви Жирардели след като разгледа богатата музейна експозиция. Основната ми задача е да опозная красотите на България, със сигурност Кърджали е едно от най-красивите места тук, а работата ми е да разговарям с хора и да ги споделям, но не мисля, че всичко опира до Фейсбук, коментира той ангажимента си на съветник на министър Ангелкова по зимния туризъм.

Запитана какъв е търсеният ефект от екскурзията с него, Ангелкова подчерта, че „имайки министерство на туризма, трябва първо на себе си, а после на света да покажем какво имаме“. Според нея това е основният мотив да стартират обиколката от Кърджали и Хасково. Тя уточни, че е логично да пристигнат първо в родния й Кърджали, макар да е известно, че е родена в Крумовград. Имаме предвид, че личност като Марк Жирардели има милиони почитатели на страницата си във Фейсбук и така със сигурност ще насочим фокуса към онова, което показваме, отбеляза Ангелкова и определи спортната легенда като „страхотен посланик на България в чужбина“. Жирардели вече е започнал работа по стратегията за развитие на планинския туризъм, вчера е участвал в срещата с представители на зимните курорти. Ангелкова допълни, че министерството вече се подготвя за лятото на 2016 г., както и за предстоящия зимен сезон. За да почиват българите в България, ние увеличихме изискванията за 4 и 5-звездните хотели с наредбата за категоризация и прекатегоризация, публикувана за обществено обсъждане, заяви тя в отговор на въпроса как ще накараме хората да не избират почивка в чужбина. „Даден е и старт на две кампании за насърчаване на вътрешния туризъм. Едната е изцяло ангажимент на Министерството на туризма съвместно с местните власти, която предвижда на територията на цялата страна да бъдат показани всички красоти. В Кърджали, например, ще рекламираме Варна и обратно“, обясни министърката. Към финал е и работата по създаването на онлайн-регистър за туристическите атракции, който скоро ще бъде качен в сайта на ведомството. От бюджета са заделени 5,2 млн.лева за рекламната кампания, от тях за насърчаването на вътрешния туризъм са 2 млн.лева, средствата са предназначени за участия в борси и изложения за представянето на страната. Министерството плаща 5,5 млн.лева на европейски телевизии за реклама на културно-историческото ни наследство, уточни Ангелкова.

По-късно тя и Жирардели ще посетят тенис-комплекса в  Хасково, където ще се срещнат с местната спортна общност и ще разгледат кортовете, на които е тренирал тенисист номер едно на България Григор Димитров. В програмата е предвидено и посещение на Александровската гробница край село Александрово./

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини