В Деня на Европа ГЕРБ в Кърджали откри евроофис

Смятам,че няма по паметен ден от Деня на Европа, в който да открием офис на евродепутатите от ГЕРБ в Кърджали.Ние сме един екип.Смятам,че точно днес е моментът в който като евродепутати да покажем нашата съпричастност към проблемите на кърджалийци.Това заяви за Кърджали бг вести евродепутатът Андрей Новаков. Той е най-младият представител в Европейският парламент-едва на 26 години, но вече е докладчик по проблемите на младежта.

  Именно проблемите на младежта, младежката безработица, заетост и преприемчивост ще са във фокуса на вниманието на Андрей Новаков в общуването му с кърджалийци. Насърчаваме инициативността. Парите за младите хора в ЕС са увеличени 30 пъти. Трабват проекти и желание за работа. Ще поканим успели млади хора,защитили вече проекти да споделят опит.Ще се радвам ,ако тръгнем с проекти и от Кърджали, това сподели при откриването на офиса Андрей Новаков. Той си спомни,че първият, който му предложил помощ в Брюксел, когато отишъл да встъпи в депутатски мандат бил кърджалиецът Ариф. Седнали случайно на една маса.Заприказвали се. Ариф споделил че е от Кърджали и чичо му има в столицата на Европа строителна фирма. Поставят плочки, но ще те вземе докато стъпиш на крака,предложил Ариф.Нали сме българи,трябва да си помагаме,безкористно и приятелски, отбелязъл нашенецът. Андрей Новаков признал, че е евродепутат и разменили телефони. Това за мен бе върха на единството,можем да го постигнем и в Кърджали, подчерта евродепутатът. Той посочи също,че причина да приеме да открие офис в града край Арда е народната представителка Цвета Караянчева имладите хора на Кърджали.

Народната представителка и областен координатор Цвета Караянчева припомни,че ГЕРБ при всеки мандат е имал приемна на евродепутат от влизането ни в Европейския съюз. Тя посочи,че младите хора на Кърджали зареждат своите представители в Европарламента с бодър дух и впечатляващи идеи. В лицето на Андрей Новаков имаме отворени врати за Европейския парламент,посочи Караянчева.

Новаков се ангажира всеки месец да бъде в Кърджали за да даде рамо на позитивни идеи на кърджалийци.

Млади хора от Пловдив,Стара Загора,Хасково,Смолян разгледаха фотоизложба за осъществените проекти при мандатите на ГЕРБ.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини