Кметовете на Кирково и Черноочене с актове за непочистени речни корита

Наказателни постановления за месодобивно предприятие в Кърджали и на винарска изба в Харманли за извършване на производствени дейности без приети по установения ред пречиствателни съоръжения, бяха издадени през април от eкспертите от РИОСВ-ХасковоНаказателно постановление е издадено и на площадка за изкупуване на черни и цветни метали в Кърджали, заради неточна отчетност съгласно Закона за управление на отпадъците.

Експертите от РИОСВ-Хасково провериха през април 100 обекта. Резултатите от извършените 102 проверки са 37 предписания за отстраняване на допуснати нарушения по екологичното законодателство, 3 наказателни постановления на обща стойност 4 500 лв., 7 акта и 1 санкция. Постъпилата от наложени санкции сума, включително от предходни периоди е 4 398 лв.

Направени са 17 проверки за наличие на нерегламентирани замърсявания в речните корита и прилежащите им територии в изпълнение на заповед на министъра на околната среда и водите и 5 проверки за замърсявания в населени места на територията, контролирана от РИОСВ-Хасково.

Съставени са актове на кметовете на общините Стамболово, Кирково и Черноочене за неизпълнение на дадени предписания за почистване на речните корита и прилежащите им територии от отпадъци. Актове са съставени и на кметовете на с. Студена, община Свиленград, с. Лозен, община Любимец, с. Славяново, община Харманли и с. Широко поле, община Кърджали, заради неосъществен контрол, свързан с дейностите по събирането на битовите и строителни отпадъци на определените за това места.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини