Майки подготвят протест, искат доживотна присъда за акушерката Емилия Ковачева

Майки от цялата страна поискаха доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол. Провокирани от жестокото й деяние, жените се организираха в социалната мрежа и планират протест, който ще се състои в неделя от 13.00 ч. пред Съдебната палата.

Протести ще има в цялата страна. Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева. Не можем да се правим, че това просто не се е случило, каза за Дарик Надежда Дойчева, която е сред организаторите във социалната мрежа Facebook.

Акушерката Емилия казала пред полицаи, че бебето плачело и я дразнело

„Протестът е мирен и призовава всички да се включат. Ние настояваме за максимална и ефективна присъда за престъплението, което беше извършено срещу бебе Никол. Т.е. Емилия Ковачева да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин”, посочи Дойчева. В София протестът ще бъде пред Съдебната палата, в Плевен, Перник, Димитровград, Стара Загора, Пирдоп, Свищов и Враца демонстрациите също ще бъдат пред съдебните палати. В Русе и Варна протестиращите ще се съберат пред сградите на общините, обясни тя.

„В последния момент се включи и Велико Търново. Там протестиращите ще се съберат пред паметника „Майка България”, сподели още Дойчева.

Обнадеждаващи новини: Подобрява се състоянието на бебето, бито от акушерка

Темата провокира и много обаждания на слушатели в сутрешния блок на Дарик радио. В аудиофайла чуйте и мненията на медицинска сестра от София и акушерка, възмутени от отношението към медиците у нас.

 

 
Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини