БСП отбелязва 1 май под мотото "Време за справедливост"

БСП свиква днес традиционния първомайски митинг по случай Деня на труда. Социалисти от цялата страна ще се съберат на площада пред Народното събрание в София под мотото "Време е за справедливост".

Първомайското шествие ще тръгне след това към Борисовата градина, за да бъде отбелязан и празникът на левия печат и в. "Дума", която става на 25 години.

Послания ще отправят председателят на БСП Михаил Миков, лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов и синдикалисти.

Михаил Миков призова във видеообръщение в социалната мрежа "Фейсбук": "Стига неравенства! Време е за справедливост!". "В навечерието сме на 1 май, празник – национален, но и международен. Празник и ден, в който хиляди трудещи се по света, хора на физическия и умствения труд, манифестират победата на свободния труд, манифестират заради правата си, манифестират заради защитата на тяхното бъдеще, но и на бъдещето на децата им", казва лидерът на социалистите.

"Капиталът няма да защити хората на наемния труд и ние трябва да сме заедно, трябва да сме солидарни, трябва да можем да кажем – стига натиск върху работещите, призовава още председателят на БСП.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини