Най-храбрите и точни стрелци са от "Ботев“

Броени дни преди Деня на българската армия и храбростта - 6. Май,  се проведе областен спортен турнир по военен многобой, организиран от Военен клуб - Кърджали

В състезанието се включиха много ученически отбори, които искаха да премерят сили, кураж и боен дух, но победата е наградата за най-добрите. В изключително оспорваната надпревара младежите и девойките трябваше да се справят не само с трудни физически изпитания, но и трябваше да покажат умения, които изискват и смелост и точност. Състезанието премина в пет етапа. Първият етап постави на изпитание участниците, които трябваше да се състезават с изпълнение на коремни преси за 1 минута време. Вторият кръг продължи с физическо натоварване, но този път най - силните и издръжливи ученици показаха умения за изпълнение на лицеви опори. Непосредствено след това състезателите трябваше да пробягат определено от организаторите разстояние тип „совалка“ 10 Х 10 метра. Предпоследният етап от надпреварата бе за точност - хвърляне на граната по  цел, а за финал на многобоя бе последният етап -стрелба с въздушна пушка по неподвижна цел.

Сред деветте отбора от община Кърджали и един от община Ардино настана истинска „битка“. Градусът на напрежението достигаше точката на кипене. Всички отбори се раздаваха на 100% и бяха достойни противници, но храбреците от ГПЧЕ „Христо Ботев“, с ръководители Петър Димитров и Иван Кръстев, оставиха зрителите без дъх от демонстрираните умения и екипен дух. Поради голямото желание на учениците, в гимназията се сформираха два отбора, но само единият имаше право да участва в надпреварата. Това не сломи духа на ботевци и те заслужено обраха овациите на публиката и своите конкуренти. В надпреварата достойно защитиха спортната чест на гимназията и завоюваха купата на шампионите  учениците Михаил Бисеров Мъсърлиев – капитан на отбора, Джем Ефраим Садула,  Илия Георгиев Георгиев, Бехти Мухсин Чауш, Ангел Ангелов Коджаманов, Едис Иса Башанък , а участниците във втория отбор Михаил Асенов Сенков, Мерил Тунджер Али, Александрина Емил Янева, Иван Димитров Георгиев, Румен Георгиев Узунов не отстъпиха и показаха същия борчески дух и желание за победа. Извоюваната награда бе повод за гордост и признание за ентусиазма и храбростта на всички многобойци от езиковата гимназия.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини