Млади ротарианци се учат на предприемчивост,ще служат на Кърджали

Урок по предприемчивост изнесе на младите ротарианци от Интеракт/до 18г./ в Кърджали дистрикт гуверньорът на страната Иларио Астинов. Той дойде в Кърджали да се срещне и разговаря с младите надежди на Ротари движението в града край Арда. Иларио Астинов призова начинаещите ротарианци и техните по-големи приятели от Ротаракт да преминат от благотворителни изяви,в подкрепа на отделни личности в хуманитарни акции,с широка обществена значимост. Това не означава да не отваряте сърцата си за страдащите хора около вас, просто Ротари и хуманитарна организация, подчерта Иларио Астинов.

Двадесет и четири младежи присъстваха на срещата. Тук бяха и асистент дистрикт гуверньорът Панайот Панайотов, президентът на Ротари клуб Кърджали Наталия Пачилова и членове на Борда на клуба.

Пред тях младите ротарианци споделиха, че са извлекли много поуки от притчата за мъдреца и бедняка.Вместо да му даде даром риба, той го научил да я лови. Ние искаме да научим нашите връстници да ловят риба, за да могат да се справят по- добре,когато навлязат в живота,категорични бяха от Интеракт.

Иларио Астинов посочи, че младежите трябва да развиват предприемачески дух,за да станат успешни граждани на страната. Той им даде пример как да правят свои обществено значими проекти и как да осигуряват бюджета им. Астинов посъветва младите ротарианци,преди всичко да бъдат коректни към общността на Кърджали за да печелят нейната подкрепа за каузите си.Даде пример със Смолян,където младите ротарианци се пременили като коледари и коледували.Акцията нямала за цел събиране на средства за хуманитарен проект,а за печелене на симпатизанти.

Президентът на Интеракт в Кърджали Радослав Бонев сподели,че те са провери успешна проява сред младите си съграждани.Както Кърджали бг вести писа младите ротаринци направиха Викторина по българска история.В нея се включиха 25 участници.Стотина бяха сред публиката.След нея пред паметника на Левски се изви здраво българско хоро.Интеракторите направиха сами и 15 минутен филм за най-върховите постижения на българската нация.Той бе показан пред публика.

Иларио Астинов насърчи международните контакти на младите ротарианци.Той бе категоричен,че те трябва да дават пример за толерантност.

Радослав Бонев сподели,че Интеракт-Кърджали планира побратимяване с клуб от Турция.Провели са онлайн среща с румънски клуб.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини