Млади ротарианци разпалват патриотичния дух в Кърджали

Никола Ликов

Млади ротарианци от Интеракт съвместно с „Елта клуб” повдигнаха патриотичния дух на връстниците си с нетрадиционна инициатива по случай националния празник Трети март.Двигател на събитието бе Никала Ликов, а домакин „Елта клуб”.Бе проведена викторина, в която се включиха над 100 млади хора от града. В първия кръг те отговаряха на въпроси за средновековната и нова история на страната ни.Във втория трябваше да познаят имената на емблематични български песни.В третия се надпреварваха кой ще отгатне от чие произведение на български автор  е определен цитат.

 Кулминацията бе петнадесетминутен филм,изготвен от младите ратарианци за най-значимото направено от българите през вековете от създаването на Българската държава до днес.

 Гост –лектори представиха значими моменти от историята ни. Това бяха преподавателят във филиала на Пловдивския университет „Любен Каравелов” Димитър Димов и председателят на постоянната  комисия по образование и култура в местния парламент Георги Кючуков.

  След лекцията участниците в патриотичната проява се отправиха към паметника на Васил Левски с развети трибагреници. Тук те подхванаха хоро, в което се включиха и много граждани, съобщи за Кърджали бг вести Никола Ликов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини