Детски писател и художник-карикатурист гостуват в Момчилград

На 20 април/понеделник/ от 15.00 ч. в залата на читалище „Нов живот“ ще бъде открита изложба с карикатурите на художника Николай Арнаудов. Детският писател Борислав Ганчев ще представи пред дейци на културата и ученици своите книги. Изложбата е организирана от местното читалищно настоятелство по случай традиционната "Седмица на детската книга и изкуствата за деца".

Николай Арнаудов е художник- карикатурист, печелил международни награди в Япония, Корея, Словакия, Украйна, Македония. Негови произведения намират място на страниците на български и чуждестранни вестници. През 2010 Николай Арнаудов представя самостоятелна изложба в Словакия, а през 2012 в българското посолство в Лондон.

Борислав Ганчев е роден в  Хисаря. Творецът пише предимно сатира и поезия за деца под псевдонима Борко Бърборко. Борислав Ганчев е автор на четири сатирични книги със стихове, епиграми, афоризми, както и на книжките за деца: "Аз уча азбуката с гатанки", "Свири щурче", "Какъв да стана", "Гатанки от А до Я", "Смятанки от 1 до 10" и др.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини