В Харманли търсят поетични таланти, вече не само млади

Победителката от миналата година - Анелия Атанасова Стойчева, ОУ „Иван Вазов”, Харманли (вляво)

За втори път в областта ще се проведе поетичния конкурс „Светът е мост“. Той е организиран от харманлийци – Поетичен клуб „Рими от Белоногата“, местната информационна агенция „Сакарнюз“, а тази година партньор е и Гражданско движение „Заедно за Харманли“. През 2014 г. бе първото издание на конкурса, което премина много успешно и в него участваха ученици от цялата област. Целта на поетичната надпревара, която има амбиции да стане ежегодна, е даде поле за изява и стимул на нови таланти от Харманли и областта. Тази година за участие в конкурса няма възрастово ограничение.

Темата традиционно е „Светът е мост“ и позволява изключително широка интерпретация. Тя е почерпена от заглавието на разказа на големия български писател Ангел Каралийчев, публикуван във вестник „Харманлийски обзор” от 15 февруари 1936 г. Разказът е написан на 13 февруари 1936 г. в Харманли, под магията и очарованието на стария Сводест мост.

Участниците в конкурса трябва да са от област Хасково. Участва се с до 2 /две/ авторски стихотворения. Творбите се изпращат на e-mail: rimi_ot_belonogata@abv.bg до 10 май, 2015 г. включително. Те трябва да бъдат придружени със следните данни за участника: три имена, адрес, имейл и телефон за връзка.

Ще бъдат предоставени следните парични награди, осигурени от Гражданско движение „ЗАЕДНО ЗА ХАРМАНЛИ“:

Първо място – 150 лв.

Второ място – 100 лв.

Трето място – 50 лв.

Победителите ще получат и специални грамоти. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в края на м. май, 2015 г.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини