Белгийци разработиха паник бутон срещу нападения от улични престъпници

Изобретатели от Белгия са разработилиустройство срещу нападения от улични престъпници, съобщиха местни медии. Устройството наподобява дистанционно управление за автомобилна аларма. В случай че притежателят му бъде нападнат или заплашен на обществено място, той може да натисне бутон и да задейства схемата. По този начин устройството автоматично подава сигнал към смартфона на застрашения и така се установява връзка с охранително дружество.

Когато получи сигнала, дружеството е в състояние да проследи местоположението на клиента и да включи микрофона на телефона, за да се увери какво се случва. Служител на дружеството набира клиента по телефона и ако той не отговори, означава, че евъзникнал проблемАко клиентът отговори, трябва да изрече предварително определен код, за да отмени тревогата.

В случай че клиентът с поведението или думите си потвърди наличието на проблем, от дружеството подават незабавно сигнал в полицията. Дружеството предварително разполага с данните на клиентите - техни снимки и други подробности, които може да бъдат необходими при възникването на извънредна ситуация. Отбелязва се, че охранителното дружество е представено в 50 държави по света и във всяка от тях предлагането на услугата е възможно. В информациите не се отбелязва цената на абонамента за тази услуга. В Белгия, както и в други държави от Западна Европа, използването на други средства за самозащита, като лютив спрей, е забранено.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини