Обсъждат дали да се разреши десен завой при червен светофар

Парламентът ще разгледа на първо четене четири проекта за промени в Закона за движението по пътищата, според проектопрограмата за работата на депутатите преди Великденската ваканция. 

Една от промените предвижда да се разреши десният завой на кръстовище при червен светофар. Вносителите предлагат завоят да може да бъде направен, но водачът на автомобила е длъжен да спази предимството на пешеходците и да завие едва тогава, когато се убеди, че няма да пречи на движението и че пътят е свободен за преминаване. 

Мотивите, с които се прави това предложение за промени, е, че така ще се намали задръстването в големите градове, обясни депутатът от БДЦ Светлин Танчев, който е и автор на промените.

Народното събрание трябва да гласуват окончателно и създаването на Фискален съвет и корективни механизми, както и промени в Закона за електронните съобщения. 

Като първа точка в четвъртък се предвижда избор на зам.-председатели и двама членове на Сметната палата. Втора точка е второто четене на изменения в Закона за акцизите и данъчните складове.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини