Автокино като на кино отворя врати на 25 април в Кърджали

Всеки месец на една и съща дата автокино, каквото отдавна не сме виждали в България, ще радва жителите на 24 града в страната.

Във всеки от градовете ще има по 2 или 3 прожекции от 20, 21.30 и 23 часа. Филмите ще са актуални български, европейски и американски, съобщават организаторите - група ентусиазирани младежи от avtokino.bg. Те се радват, че могат да предложат това удоволствие на жителите на малките градове, където няма кина.

Kиното се състои от голям филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за 50-70 автомобилa. В това затворено пространство посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите коли. Звукът се изпъчва от нискомощностно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Инициативата е и със социална насоченост и предоставя във всеки град по 20 безплатни билета за деца в неравностойно положение, които могат да присъстват в автомобилите на родителите или приятелите си.

Желаещите да присъстват е необходимо да направят предварителна резервация на www.avtokino.bg или във фейсбук www.fb.com/avtokino.bg.

Ето и датите по градове:
6 април - Варна,
8 април - Силистра,
9 април - Шумен,
7 април - Добрич,
10 април - Русе,
11 април - Търговище,
12 април - Велико Търново,
13 април - Габрово,
14 април - Троян,
15 април - Ловеч,
16 април - Плевен,
17 април - Враца,
18 април - Видин,
19 април - Монтана,
20 април - София,
21 април - Перник,
22 април - Кюстендил,
23 април - Благоевград,
24 април - Пловдив,
25 април - Кърджали,
26 април - Хасково,
27 април - Стара Загора,
28 април - Сливен,
29 април - Ямбол,
30 април - Бургас

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини