Татко, картонен замък и чиновници

Невъобразим брой всевъзможни организации и институции обясняват на родителите как да са близки с децата си. Вижте обаче какво стана, когато един весел татко реши да направи картонен замък за децата си. Верно това се случва на другия край на света.

Историята на Джереми Трентелман попадна в новините. Дизайнер на цветя и татко на две деца, той решил да им направи замък от картонените кашони, в които идвали опаковани материали за работата му. Тригодишният Макс и една година по-малката Стори се включили в изграждането на крепостта в двора. Паднала голяма веселба, а за Великден поканили всичките си приятелчета. "Беше хубава крепост, малко глупава и причудлива", казва таткото за buzzfeed.

Но това, което последвало било наистина глупаво. Семейството получило писмо от градските власти в Одгин, Юта, където се развива действието. С него ги уведомявали, че до 13 април трябва да отстранят съоръжението или да платят глоба 125 долара за нарушаване на строителните норми. Г-н Тренделман имал и възможност да оспори това разпореждане - срещу такса 25 долара.

"Те шегуват ли се", пита таткото във фейсбук профила си.

В интерес на истината, след като направили картонената крепост, валяло няколко пъти и тя се поразмекнала и деформирала тук-там. Но това не е купчина кашони, изхвърлени на двора, обяснява Джереми, а забавна игра за децата. Според градските власти съоръжението нарушавало забраната за "отпадъчни материали и боклуци в сградите". А децата междувременно започнали да рисуват по стените на крепостта,  синът на приятели написал над входа "Всеки е добре дошъл". Но Джереми решил да не оспорва разпореждането на общината - имало време до 13 април да се наиграят децата.

Обаче жителите на Одгин никак не били съгласни с въпросното нареждане. Те решили да окажат подкрепа на креативния татко и неговия картонен замък. Така се появява фейсбук събитие на 4 април, на което присъствие обявяват над 1700 граждани.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини