60 деца спортуват през ваканцията по проект на УСК „Орфей”

С началото на пролетната ваканция, стартираха и дейностите на ученически спортен клуб “Орфей ″ към СОУ „П.Р. Славейков” в Кърджали. За поредна година игрищата и салоните на учебното заведение се изпълниха с деца, които три пъти седмично ще имат занимания по футбол и волейбол. Занятията за тях са безплатни и се провеждат под ръководството на специалистите Христо Топалов и Васко Визев, за избралите футбола и Павел Митев и Димитър Гочев за предпочелите волейбола. Групите са четири по 15 деца, но желаещите са много повече, коментираха от спортния клуб.
Старта на занятията по футбол и волейбол бяха проследени от главния експерт на Министерство на младежта и спорта за Хасково и Кърджали Силвия Тенчева, която остана изключително доволна от работата на спортния клуб и провеждащите се обучения.
Дейностите по спечеленият проект от Ученически спортен клуб „Орфей” по Програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време ”, направление „Спортни занимания през ваканциите”, ще продължат до 10 април. Занятия по проекта клуба ще осъществи и през лятната ваканция, като началото ще бъде поставено на 16 юни, а тренировките на ангажираните по проекта деца ще продължат до 24 юли.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини