Дават имена на улици в Кърджали и Енчец

На основание закона за местната администрация и самоуправление кметът Хасан Азис кани жителите на община Кърджали, представителите на бизнеса и на неправителствения сектор да обсъдят именуването на улици в община Кърджали. То е насрочено за 15 април от 17.30 часа в Бизнесинкубатора. Постъпили са предложения от граждани за получаване на административни адреси, което се изисква при набавянето на всички документи за легализирането на новопостроените жилищни сгради в съответните райони. Досегашните предложенията за именуване на улици ще бъдат публикувани на интернет страницата на община Кърджали.
В проектопредложението се обсъжда улица в квартал „Байкал” да бъде именувана “Ветрец”, в квартал „Възрожденци” – “Сердика”, в село Енчец „Единадесета”.

В докладната се предлага също в района на база „Петрол” в промишлена зона Изток, една от преките на ул.”Промишлена” да бъде именувана „Първа индустриална” . В промишлената зона се предлага още улици да носят имената „Втора индустриална”, „Трета индустриална” и „Четвърта индустриална”.

Предлага се също така отклонението от улица „Христо Г.Данов” във „Възрожденци”, която води до ВЕЦ – Кърджали да носи името улица „ВЕЦ”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини