БЧК набира средства за топъл обяд на деца в риск

За втори път Българският червен кръст /БЧК/ в Кърджали провежда Великденска фондонабирателна кампания съвместно с хипермаркет „Кауфланд“ в областния център. Касичката за събиране на пари вече бе поставена в хипермаркета. Кампанията е по програмата „Топъл обяд“ и е насочена към набирането на средства за топъл обяд на децата в училище за нуждаещи се български деца. Продължава до 20 април.

KauflandПрограмата „Топъл обяд“ е национална дарителска кампания. Сега се събират средства за предлагане на топла храна на деца за 2015-2016 година. В момента със събрани вече пари се дава топъл обяд на 20 ученици от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Кърджали. Хранят се от учебната 2014-2015 година. БЧК в Кърджали е участвало в инициативата и самостоятелно, без партньори, тогава са успели да съберат около 800 лева. По време на коледната кампания са набрани още средства – достатъчни за топъл обяд на учениците до 31 март. Децата са определени от ръководството на училището и класните им ръководители – те са предимно от семейства в риск, със социалнослаби родители.

Клиентите на веригата биха могли да отделят два лева, равни на един топъл обяд за дете, каза директорът на Секретариата на ОС на БЧК в Кърджали Жана Чакърова.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини