Лошото се размина: Няма жертви при взрива, експлозиите спряха

Няма пострадали и ранени при взрива в един от складовете на ВМЗ-Сопот. Това увериха главният секретар на МВР Георги Костов и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Принципал на военния завод е именно енергийното министерство. И двамата обясниха, че взривовете се спрели и най-лошото се е разминало.

Министърът съобщи, че избухналият склад не е свързан с технологичната дейност на завода.

„В него в момента на взрива е имало двама охранители, единият е подал сигнала, те са евакуирани своевременно”, каза още Лукарски.

Той обясни, че причината за взрива все още не е ясна.

Главен секретар на МВР Георги Костов успокои живеещите в района, че ситуацията е под контрол. Районът обаче остава отцепен. 

„Гръмнал е склад със снаряди, който не е свързан със завода. В него не е имало постоянно работещи. Към момента в склада няма взривове и опасност за хора. След малко предстои влизането на пожарната. С термотехника са локализирани три термо огнища.”, заяви икономическият министър Божидар Лукарски.

„Хората могат спокойно да се приберат, няма опасност за тях, защото последният взрив е бил преди 40 минути”, уточни главният секретар Георги Костов.

Десетки експлозии се чуха в района на Сопот тази нощ. Няколко последователни взрива има в района на Иганово. На този етап няма информация за жертви или ранени.

От полицията в Пловдив също потвърдиха, че няма пострадали при експлозиите в складовете за боеприпаси.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини