Зелена река, Велик Леприкон и благотворителни 7 бири

Светията покровител на Ирландия бе почетен подобаващо в цял свят на 17 март!

Чикаго: Чикаго е известен с боядисването в зелено на реката за Свети Патрик, в съботата преди празника (освен ако самият празник не се пада в събота). Традицията започва през 1962 г., когато с разрешение на кмета в реката е излята зелена растителна боя (100 паунда). Днес се използват само 40 паунда боя, достатъчно, за да се превърне водата в смарагдова в продължение на няколкото часа на тържеството.

Реката в Чикаго тече зелена

Дъблин, щата Охайо: От 1984 г. на всеки ден на Свети Патрик Общинският съвет в Дъблин назначава Гранд Леприкон. Това е по заслуги - човек, който примерно служи общността чрез доброволчески усилия и други подобни. Избрания Леприкон води парада.

Ню Йорк: Парадът на Свети Патрик  марширува по Пето авеню от 44 улица до 86. Това е безспорно един от най-големите паради в града, като се конкурира с парада за Деня на благодарността. Традицията датира от 1766 год., когато ирландски войници първоначално се срещат и преминават в шествие към Катедралата Свети Патрик. Над 150 000 преминават през Манхатън в спортни зелени дрехи и с щастлива, може би от малко повечко бира, усмивка.

Савана, Джорджия: В допълнение към парада в Савана за Свети Патрик, който привлича близо 400 000 души, в парка традиционно има "боядисване на фонтани" няколко дни преди това. Обичайните участници са местните единици на въоръжени сили, курсанти от Военното училище и други местни организации. По традиция те получават целувка от жените в публиката!

Бостън, Масачузетс: Денят на Свети Патрик  се чества тук от 1737 година. Градът продължава да бъде една от дестинациите, която хората избират по на тази дата, като  само парадът привлича над 600 000 души. Множество събития предхождат Дена на Св. Патрик - комедийни сцени, Фестивал на харпуна на Свети Патрик (продава се традиционна ирландска храна), и други.

Токио, Япония: Парад на Свети Патрик.  Традицията започва от 1992 г. за запознаване на японците с ирландската култура. Всяка година около 2000 участници дефилират по Omote Sando Avenue, която за случая е с ирландски и японски знамена. Парадът се радва на аплодисменти на около 7000 зрители. Ирландският посланик в Япония води парада под звуците на ирландска гайда и участниците са облечени в килтове.

Дъблин, Ирландия: Фестивалът на Свети Патрик е национален празник на Ирландия от 1995 г. Ирландското правителство, което официално въвежда празника през ноември същата година, имаше голяма цел: да направи фестивала едно от най-добрите честванията в света. Събитието има за цел също така да генерира творчеството и да развълнува цяла Ирландия, както и да проектира в международен мащаб, точен образ на Ирландия като "творческа, професионална и изискана страна", според уебсайта на събитието.

Англия, Великобритания: В Манчестър Ирландският фестивал продължава повече от две седмици. Празникът включва около 200 събития на 32 места в цял Манчестър. Фестивалните акценти - културни изложби, музика на живо, годишния парад (най-големият в Обединеното кралство) и "Празник" за самия празник.

Болоня, Италия: От 16 до 20 март е италианският фестивал за Деня на Свети Патрик -  музика на живо, ирландски ястия, бар Гинес, както и различни културни програми.

Копенхаген, Дания: В Копенхаген годишното 3-крако състезание за Деня на Свети Патрик е много очаквано събитие. Участниците в него се насърчават (но не задължително) да изпият половин литър Carlsberg във всяка от 7-те кръчми, където върви състезанието и това трябва да стане в рамките на два часа. В допълнение към състезанието, много други събития за Деня на Свети Патрик се провеждат в цяла Дания.

Монреал, Квебек, Канада: Парадът на Свети Патрик е организиран от Обединените ирландски дружества на Монреал и воден от Гранд Маршал. Парадът включва и маршируващи групи в поне три часово изпитание. Феерията на кралицата, която е посветена на опазването и популяризирането на ирландската култура в Монреал  гарантира топло и забавно преживяване по време на парада - с биричка и ирландска кухня.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини