Да изключим ли системите? Вторият живот на Джени

Жена, смятана за в състояние на мозъчна смърт, разказа ужасяващата история, в която чула как лекарите питали семейството й дали да изключат животоподържащите й системи.

40-годишната Джени Боун изпаднала в критично състояние след тежка форма на синдрома на Гилен – Баре, пише британският "Мирър". Болестта я парализира напълно и медиците предупреждават съпруга й Джон, че тя най-вероятно няма да оцелее.

Въпреки че първоначално била в безсъзнание, впоследствие Джени чувала и разбирала всичко, което се случвало около нея, но не могла да говори, защото претърпяла трахеотомия. Чула с ушите си как лекарите попитали съпруга й дали тя би предпочела да остане включена.

За щастие мъжът настоял апаратурата да остане включена и така Джени била поставена в изкуствена кома. Благодарение на решението на Джон днес тя е напълно възстановена и възнамерява да се върне на работа. Съвсем скоро и ще се включи в благотворителен маратон.

"Всъщност бях много изненадана, като чух мъжа ми да им казава да не изключват апаратурата", споделя днес Джени. По думите й те с Джон, както много други двойки, са си говорили какво биха предпочели да им се случи, ако изпаднат в подобно състояние. Самата тя била казала, че предпочита да бъде изключена.

"Реално той действа против моето желание, но съм му много благодарна", допълва тя.

"Беше като гръм от ясно небе, когато ме попитаха дали да изключат системите", разказва Джон и допълва, че било твърде рано, за да се вземе такова решение. След няколко дни пак го попитали, тогава отказал, държейки жена си за ръка.

Мъжът е изумен, че Джени си спомня дума по дума разговора между него и лекаря. Бил убеден, че не чува и разбира нищо.

Кошмарът на Джени започнал през март месец миналата година. Както си седяла, изведнъж се оказало, че не може да стане. Усещала иглички, които тръгвали от стъпалата й и се движели нагоре. Личният й лекар я изпратил веднага в болница.

Едва след куриозната случка с изключването на системите била диагностицирана с болестта на Гилен – Баре. Тя не усещала болка, тялото й не отговаряло и на всякакви рефлексни и дори мозъчни тестове. Затова била поставена в 10-дневна кома.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини