Общината зарежда с питейна вода детски и социални заведения в Кърджали

Рано сутринта в понеделник, 16 март 2015 г., ще заредим с питейна вода и вода за битови нужди детски и социални заведения в град Кърджали, съобщи кметът инж.Хасан Азис. Ръководството на общината създаде необходимата организация за осигуряване на нормална работа на детските градини, въпреки водната криза след аварията на магистралния водопровод. Днес са проведени разговори с директорите на всички 24 -те детски градини на територията на общината.

На осем от градините в Кърджали ще бъдат доставени 1760 литра минерална трапезна вода, която ще покрие дневните нужди на заведенията. 375 литра трапезна минерална вода ще получат 5 от общо 9-те социални домове и услуги, които предоставя общината. Останалите детски и социални заведения са обявили, че разполагат с вода за еднодневните си нужди.

В 10 детски градини ще се достави 5500 литра вода за битови нужди, 1300 литра ще получат 9-те социални заведения.

Ако отстраняването на аварията по магистралния водопровод се забави и не се възстанови водоснабдяването, във вторник ще се направи ново зареждане на детските и социални заведения.

Също в понеделник 11 детски градини в града и 9 социални домове и услуги ще бъдат заредени с 80-литрови бидони, които ще използват за съхранение на вода за битови нужди. В следващите дни бидони ще се изпратят и по детските градини в селата.

Ръководството на община Кърджали уверява родителите , че ще създаде организация за нормална работа на детските заведения, въпреки създалата се водна криза.Няма да има и прекъсване на учебния процес в общинските училища, заяви кметът на общината инж.Хасан Азис.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини