Младите социалисти в Кърджали дариха книги на Учителския

По инициатива на Младежкото обединение на БСП – Кърджали редки книги на проф. Димитър Овчаров бяха дарени вчера на библиотеката на филиал „Любен Каравелов”. Ценните научни издания са били предоставени преди години лично от автора на Георги Кючуков, тогава студент на сина му Николай Овчаров, а днес председател на БСП – Кърджали. Книгите не са предназначени за масовата аудитория, а са по-скоро тясно специализирани. Затова младежите, част от които студенти в местния ВУЗ, преценили да дарят книгите именно в тази библиотека, за да бъдат ползвани от бъдещите висшисти. „Празници и зрелища в съвременната европейска култура”, „Религия и изкуство в културната традиция на Европа”, „Театърът като феномен в културната история на Европа”, „Източното православие в европейската култура”, „Големият царски дворец във Велики Преслав” са заглавията, от които студентите по история могат да черпят полезна информация.
„Това е начин да почетем паметта на покойния проф. Димитър Овчаров, когото познавах като изключителен интелект, изключителен учен и изключително скромен човек. Точно такива хора трябва да бъдат пример за младежите на България в днешното противоречиво време”, сподели Георги Кючуков.
Председателят на Младежкото обединение на БСП Кристияна Арабаджиева изразява своето задоволство от подкрепата, която е получила от ръководството за реализиране на идеята. Това съобщиха от пресцентъра на местната структура на БСП.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини