Ротари дари деца с увреждания с настолни компютри

Президентът на Ротари клуб-Кърджали Наталия Пачилова връчи снощи настолни компютри на деца с увреждания от региона. Компютрите са осигурени от Българо-швейцарската търговска камара. Доставени са със съдействието на сдружението с нестопанска цел „Мария Кюри”-Пловдив. В  присъствието на членовете на Ротари клуб и на секретаря на Клуба на инвалидите-Кърджали Шенай Бекир , Наталия Пачилова дари младите хора.

Приятели,пожелавам Ви да ги ползвате с радост и да научите много нови неща за света и технологиите.С тези думи се обърна президент Пачилова към децата с увреждания.

Компютър получи Север Мурад.Той е възпитаник на Габровския технически университет.Работи в компанията „Нетроникс”.Подаръкът го зарадва в навечерието на сватбата му.

Дар имаше и за Севджан Халим от Черноочене,както и за Димитър Ангелов от Кърджали.Два компютъра ще бъдат предоставени на дневни центрове за деца с увреждания в града.

Това не е първото дарение осигурено от Ротари клуб-Кърджали.Преди две години ротарианците дариха пет лаптопа на деца с увреждания.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини