Първа жертва на снега в Кърджалийско

Трети ден продължава бедствената обстановка в страната след обилните снеговалежи. Редица общини обявиха бедствено положение, мъж почина в Кърджалийско.
Спасители откриха измръзнал до автобусна спирка 65-годишният Сабахатин Азис от крумовградското село Горна кула, съобщи БНР. 

Мъжът е излязъл от дома си в петък вечерта, когато започна обилният снеговалеж. След като не се прибрал на следващия ден, съседи организирали претърсване в района, но заради дълбоките преспи не успели да го открият. Тялото на мъжа е намерено днес при разчистването на пътя.

Над 30 сигнала за помощ са получени през изминалата нощ в Кърджали, основно за паднали дървета и болни хора. Най-критична е ситуацията в община Ардино, където са на привършване хранителните продукти. Пътищата там са затворени а ток няма. 
Спасителните екипи имат готовност да снабдят с храна, вода и лекарства бедстващите селища. 
Продължава разчистването на основни артерии, отворен за движение само на леки коли е пътят за Хасково. Товарните автомобили се пренасочват по обходен маршрут през село Мост. В цялата област е обявена ваканция за понеделник и вторник. Учебни занятия има само в град Кърджали 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини