Министър Лиляна Павлова затвори пътя за Хасково

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разпореди да бъде затворен пътя Хасково-Кърджали до пълното му разчистване. Министър Павлова пристигна в Кърджали, за да инспектира пътната мрежа след обилния снеговалеж. Пред медиите тя заяви, че състоянието на пътните артерии е крайно незадоволително и ще бъде потърсена отговорност от снегопочистващите фирми. Възможно е да се стигне и до разтрогване на договори. На път за Кърджали министър Павлова се е разминала с три снегорина, закъсали в преспите. В момента тя заседава с членовете на Кризисния щаб при областния управител.

Обстановката в област Кърджали остава изключително тежка заради обилния снеговалеж. Втори ден регионът е в бедствено положение. 380 населени места са без ток. Продължава разчистването на пътищата от републиканската мрежа. Вече е проходим пътят Момчилград – Крумовград, както и отсечката Крумовград-Студен кладенец. Пътят Кърджали – Асеновград остава затворен. Снегорини чистят трасето за Ардино, което се очертава като най-критичната точка. Пътят Хасково-Кърджали е отворен за леки автомобили и товарни без ремаркета и полуремаркета.  36 са авариралите далекопроводи в областите Кърджали, Хасково и Смолян. 10 екипа от различни краища на страната са изпратени да помагат за отстраняване на щетите по електропреносната мрежа в региона. Падналите дървета обаче възпрепятстват работата на аварийните групи. 142 сигнала за произшествия са подадени на телефон 112 в рамките на вчерашния ден. На 37 произшествия са се отзовали екипите на „Пожарна безопасност”. Пет бременни жени и родилки са извозени до болнични заведения и им е осигурена медицинска помощ. Жена от с. Орлица е родила момиченце в кърджалийската болница, след като в продължение на 5 чака огнеборци си пробиваха път до дома й, за да я изведат от там и да й осигурят лекарска помощ. Транспортирани са пациентите на хемодиализа и двама сърдечно болни. Областният кризисен щаб под ръководството на областния управител Илия Илиев ще заседава през целия ден. В Кърджали е заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който координира възстановяването на електрозахранването. Очаква се да пристигне и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. 7 роторни снегорина от други области на страната са пренасочени към област Кърджали.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    искам справедливост
    52 -2
    15:19, 8 мар 2015
    Министър Павлова лесно е да се затвори пътя . Моля направете по-трудното . Разтрогнете договорите с фирми КАТО АБ и гравитиращи около тях. Дайте Ламбрев на прокурор да доказва от къде има палатите на баните. Накарайте ДОКТОР милев да плати задълженията си към хазната и тогава бъдете сигурни, че докато съм жив ще гласувам за ГЕРБ
Последни новини