Снежен ад удря Родопите, червен код за Кърджалийско

Снежен ад удря Родопите днес. Най-драматично ще е положението в Смолян и Кърджали, където е обявен червен код заради снеговалежи и бурен вятър, съобщиха от НИМХ. Там се очаква бялата покривка да се изсипе с 70 л/кв.м и да натрупа над 30 см сняг. В Родопите ще вилнее и силен вятър с виелици и навявания.Опасно ще бъде времето и в Южна България. Оранжев код за обилен сняг е обявен за Пазарджишко, Пловдивско, Старозагорско и Хасковско. В последната община преди турската граница ще се изсипе толкова сняг, колкото и в Родопите. Но в Хасково също ще има и бурен вятър.

Опасност от повишаване на нивата на реките. Затова предупреждават от Министерството на околната среда и водите. В цялата страна нивата на водата вече са над пределните прагове и се очаква те да се покачват днес и в началото на почивните дни.

Започнало е контролирано изпускане на язовирите по каскадата "Горна Арда".

Червен код: Времето е много опасно. Прогнозирани са изключително интензивни опасни метеорологични явления. Възможни са големи материални щети и нещастни случаи, може да възникне и опасност за живота. Следвайте нарежданията и всички съвети на компетентните органи и бъдете готови да извънредни мерки.

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини