Кърджалиец мачка викинги,става шампион на Скандинавия по бокс

Хасан Мурад

Кърджалиецът Хасан Мурад мачка викинги и стана шампион по бокс на Скандинавия. Нашето момче,което от 6 години живее в шведския град Малмьо взе златния медал на боксовия турнир на скандинавските страни. В жестоката конкуренция на снажните викинги от Дания, Норвегия, Швеция и Финландия Хасан Мурад извоюва златото с безапелационни победи в първенството за младежи от 18 до 25 г.възраст в категория 65 кг. На полуфинала той победи норвежец с 3:0. На финала смачка датчанин също с 3:0.И двамата му опоненти бяха по големи с четири години от него.

Предстои му нов турнир в Дания, като той ще се състезава в по-висока категория.

  Хасан Мурад е родом от Кърджали. Занимава се с бокс от 3 години. Негов идол е световният Майк Тайсън. Хасан е в постоянна връзка с роднините си в Кърджали. Поощрява го дядо му-известният кърджалиец  Исмет Мурад, който държи транспортната фирма „Ферди Мурад”. Дядо Исмет вдъхва шампионски дух у младия боксьор. Опора в Малмьо е неговия чичо Мурад Мурад, който следи всеки негов успех в скандинавските страни.

В семейството ни има футболисти, но Хасан Мурад е първият ни шампион по бокс,споделя неговия чичо Ферди Мурад пред Кърджали бг вести.

Георги Кулов

С чичо си Мурад
На ринга
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини