Любознателни ученици, учители и родители научиха как да учат в САЩ

Темата за образованието в САЩ събра любознателни ученици, учители и родители в Бизнес инкубатора в петък вечер. Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ” представи Снежана Тенева, консултант от Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”. Гостенката бе пристигнала от София с всичката необходима информация как българските ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас могат да се включат в интензивната он-лайн подготовка, която Комисията предлага напълно безплатно.
Целта на програмата „Образование в САЩ” е да подготви желаещите българчета за успешно кандидатстване за прием със стипендии в елитни американски колежи и университети.
Над 1000 американски учебни заведения предлагат стипендии на чуждестранни студенти, а седем от тях осигуряват пълни стипендии. Най-престижните университети в САЩ са и най-престижни в света, поради което имат високи изисквания към кандидатите. Въпреки това десетки българи продължават образованието си в бакалавърски, магистърски и докторски програми.
След презентацията, Снежана Тенева отговори на десетките въпроси от присъстващите ученици и учители.
Презентацията бе част от програмата на Месеца на Америка, който е организиран от Дружество „Приятели на САЩ”, Посолството на САЩ и Община Кърджали.

Снимки: Ваня Иванова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини