Енимехмедов поиска орден "Стара планина" за стрелбата срещу Доган

Прокуратурата се отказа от обвиненията срещу Октай Енимехмедов за опит за убийство на Ахмед Доган. Подсъдимият си поиска орден "Стара планина".
Според прокурора доказателствата при досъдебното производство, както и фактите по делото, не доказват, че се е целял опит за убийство на бившия лидер на ДПС, предаде "Фокус".

Държавното обвинение поиска от Върховния касационен съд Енимехмедов да бъде осъден по по-леките обвинения - за закана за убийство и извършване на непристойни действия, предаде БТА.

За тях той вече бе осъден на 3 години и 6 месеца затвор. Миналия октомври Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което Енимехмедов беше оправдан по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган.

Самият Енимехмедов заяви днес в съдебната зала, че иска да му бъде даден орден "Стара планина" и призова съда да разпита всички българи в чужбина, които са научили за постъпката му.

Пред журналисти той коментира, че трябва да бъде приет закон за задължителното гласуване.

През януари 2013 г. младежът нападна лидера на ДПС Ахмед Доган, но пистолетът му засече и не успя дори да го рани.

В повечето време през тези две години Октай Енимехмедов прекара в ареста, а след това мярката му за неотклонение беше изменена в домашен арест.

Ако Върховният съд потвърди наложената му присъда от три години и половина, този период ще бъде приспаднат от наказанието.

Делото във ВКС бе образувано по протест на прокурор при Софийската апелативна прокуратура и жалба на Енимехмедов за отмяна на решението на Софийския апелативен съд и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на съда заради допуснати нарушения при постановяването му.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини