Горя джамията в центъра на Варна, има тежко пострадал

 Рано тази сутрин се е запалила джамията в централната част на Варна, предаде БНР. Тежко пострадал е един човек. Околните сгради не са засегнати.
Сигналът за пламъци на първия етаж в джамията е подаден около 6.15 ч. Огънят е избухнал в жилищни помещения. Не е засегната молитвената част.

На мястото работят три противопожарни екипа, а огънят е локализиран, но все още не е потушен изцяло.

При пожара е пострадал имамът, който е с опасност за живота, предаде “Фокус” по информация на МВР. По-късно обаче говорителят на варненската полиция Ивана Милева съобщи, че самоличността на пострадалия все още не е установена.

По информация на БНР раненият е не имамът, а 90-годишният пазач на храма.

От Бърза помощ - Варна посочиха, че пострадалият е в тежко състояние заради силното обгазяване. Той е в кома с белодробен оток. Мъжът е транспортиран до Токсикологията на Военноморска болница – Варна.

Директорът на пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев съобщи, че се е наложило пожарникарите да разбиват вратите, за да започнат гасенето.

След като са влезли в джамията са намерили човек в безпомощно състояние и веднага е била извикана линейка на Бърза помощ. Изгорели са две помещения по около 20 кв. метра, които относително бързо са били загасени.

Комисар Тотев посочи, че от външната фасада на джамията няма никакви щети от пожара. Щетите са само във вътрешната част.

През декември 2013 г. при пожар изгоря покривът на джамията, припомня местният сайт "Петел".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини