Кърджали коленичи пред Апостола

Кърджали коленичи пред Апостола на българската свобода в деня на неговата героична Голгота. Политици,общественици, граждани се поклониха пред паметника на Васил Левски, отбелязвайки 142 години от обесването му. Десетки венци бяха положени от институции, партии и граждани пред монумента.

Честването събра настоящ и бивши областни управители, кметът Хасан Азис и заместниците му, шефове на институции.

Актрисата Антоанета Миланова прочете обръщение от общинския комитет „Васил Левски“. В него се подчертава,че поставяме Апостола на висок пиедестал и все повече ни е страх да се съизмерваме с него. Неговата същност е изпреварила времето а и нас самите. Левски избърза да дойде и изкупи нашата свобода. Той пригтежаваше вътрешно осъзната свобода, жертваойки я за благото на българите,се казва в обръщението. От комитета „Васил Левски“ подчертават, че Апостолът е дал своята дан пред светилището на свободата на човешкия дух..Признаваме,че все още обръзът му остава като оазис в пустинята.За съжаление този образ в годините се отдалечанва от нас.Той е единство на дела и думи,идейно причастие на нашето време.

Кметът Хасан Азис връчи наградите за есе на участници в конкурса „Моят Левски“. Той се проведе под неговия патронаж , като съорганизатори бяха община Кърджали,Общинския комитет „Васил Левски“ , регионалната библиотека „Н.Вапцаров“ и вестник „Нов живот“. Сред отличените бяха творци и ученици. Есетата бяха оценени от спецално жури.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини