19 °C

Лекари лекуваха гастрит вместо бременност, загубиха плода

Лекари не разпознаха бременност на 40-годишна пациентка и я лекуваха от гастрит и жлъчка, след което тя загуби плода. Потърпевшата Лиляна С. от септемврийско село била приета през декември с оплаквания за гадене и болка в корема в местна болница, където гастроентеролог й назначил 5-дневно лечение с обезболяващи, съобщава „Телеграф”.

Това е само един от стотиците случаи на проверявани сигнали за лекарски грешки, подадени само миналата година.

Диагнозата, поставена на Лиляна от специалиста, била „възпален жлъчен мехур и гастрит”, но впоследствие се оказало, че жената е бременна в четвъртия месец. Това, обаче, останало в тайна от медиците, защото докато била на легло в здравното заведение, изобщо не са правени изследвания, при които да лъсне бременността й.

Лиляна обаче продължила да се оплаква от болки и потърсила помощ в областната държавна болница. Там била приета в акушеро-гинекологичното отделение по спешност и била лекувана в продължение на 8 дни, но въпреки усилията на лекарите жената изгубила плода.

Пациентката получила масивен кръвоизлив и била на косъм от смъртта, когато отишла за по-обстойни изследвания и преглед. Дали е било сбъркано лечението на 40-годишната жена, вследствие на което тя е абортирала, ще се доказва в съда, тъй като потърпевшата пациентка е категорична, че ще търси правата си пред Темида. Лечението й в областната болница струвало близо 10 000 лв., твърдят медици.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини