„Идеалът винаги побеждава, стига да е смислен, висок и човечен”

На 09.02.2015г. в ГПЧЕ” Христо Ботев”, гр. Кърджали бе отбелязана 130-годишнината от рождението на Асен Златаров.
В продължение на месец, ученици от Гимназията се запознаваха с живота и творческия път на Асен Златаров – личност с многостранни способности, оставила дълбока диря в нашия научен, културен и общественополитически живот. Последните му думи, отправени към младежта: „Идеалът винаги побеждава, стига да е смислен, висок и човечен”, са ярък пример за това, как един голям ум може да завещае на поколенията прозрения за човешките ценности в живота.
Впечатлени от личността на Асен Златаров, учениците се включиха в инициативата с различни дейности. Изготвени бяха интересни презентации, постери, плакати, представящи важни моменти от живота му. Идеалите и посланията на Асен Златаров вдъхновиха ботевци да изразят уважението си към този изключително достоен българин със собствени стихотворения, есета, рисунки.
Творбите на учениците са изложени във фоайето на Гимназията, за да ни напомнят, че въпреки превратностите на времето, ярката следа, която оставя след себе си, проф. Асен Златаров ще бъде винаги ценен пример за всеотдайност и любов към науката, народа, изкуството и хуманността

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини