Asian Dub Foundation с парти в София

Британците Asian Dub Foundation Sound System (ADF) ще забият в столичния клуб "Mixtape 5" на 26.02.2015 г., четвъртък, 22.00 часа.
Soundsystem шоуто на групата в състав Jon Pandit (dj), Aktar (mc & dj), LSK (mc) и Sonny Green (mc), ще се случи по покана на Event Zone.
Те ще зарадват публиката с всички класически парчета, издадени през годините, както и с изцяло нова продукция от последния им албум „The Signal And The Noise”.
Стилът на Asian Dub Foundation e комбинация от рага-джънгъл, дъб и хип-хоп, пънк рок китара и азиатски мелодии, миксирани от Jon Pandit - Pandit G. Интересно в историята на групата, създадена през 1993 г., е начинът по който използват музиката си като оръжие срещу политическите несправедливости в света. Такъв е случаят с "The Signal and The Noise". Албумът разглежда наболели теми, като финансови кризи, разсизъм, неравенството.
За аранжимента на една от песните е използван семпъл на пеещи протестиращи в Сирия. "Песента, която пеят е написана от Ibrahim Qashoush, който е убит заради нея. Нямаше как да не го използваме, за да разкажем за смелоста му.", заявяват ADF.
Групата е про активистки настроена, което показват не само чрез социалните си текстове. В края на февруари ADF ще озвучат прожекцията на френския филм "La Haine", в който основните теми са расизмът, наркотиците и социалното положение в предградията на Париж. Всъщност протестите са пряко свързани с началото на бандата. Целта на Jon Pandit, основателят на формацията, е да прави музика, за да се бори с расизма и да направи "място" на сцената за индийските артисти, които живеят в Англия. И до ден днешен Asian Dub Foundation са автентични и независими, както в първата си година, а музиката им остава непреходна.
Не пропускайте Asian Dub Foundation Sound System на 26.02.2015 г., четвъртък, клуб "Mixtape 5". Вратите отварят в 22.00 часа. Билети може да намерите в мрежата на Ticketlogic на цена от 25 лв. На място билетите ще струват 30лв.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини