Зам.-кметът Елисавета Кехайова рисува с деца в началото на месеца на Америка

Елисавета Кехайова рисува с децата на Стремци

 Представителите на организаторите Валентина Иванова и зам. кметът Елисавета Кехайова откриха първата проява от Месеца на Америка в Кърджали, който се организира от Дружество „Приятели на САЩ”, Община Кърджали и Посолството на САЩ. Медийни партньори на българо-американския форум тази година са вестник „Нов живот”, Телевизия „Източни Родопи” и Общинско радио „Кърджали”. Фирмите «Халоила», «Френдс» и «Палитра» също подкрепиха изданието.

Първата проява - Арт-работилница, наречена „Дар за Приятели” започна в село Стремци и събра деца от 5 до 8 клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с любезното домакинство на Гюрсел Халил, секретар на местното Читалище „Огнище”.

Под ръководството на Пенка Атанасова младите художници рисуваха по романа-приказка „Графиня Лък” на Петя Караколева, който разказва за откриването на Америка. Зам. кметът Елисавета Кехайова се настани сред участници и също грабна молив.

До края на януари в Кърджали ще се проведе и втора арт-работилница, като рисунките ще участват в обявения конкурс за илюстрация. Жури от Дружеството на художниците ще оцени най-добрите работи, които през февруари ще бъдат показани в специална изложба.

Художничката Пенка Атанасова дава напътствия
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини