Сепаратистите контролират летището в Донецк

Силите на Донецката народна република взеха под контрол международното летище в град Донецк и околностите, предаде ТАСС.
Агенцията се позовава на днешно съобщение от т. нар. Министерство на отбраната в източноукраинското сепаратистко формирование, предаде БТА.

"Днес може да се каже, че контролираме територията на Донецкото летище и околностите му", цитира изявление на ведомствения говорител Донецката осведомителна агенция.

В сградата на новия терминал на летището все още има десетина украински воннослужещи, "но те са спрели съпротивата" и се очаква скоро да напуснат аерогарата през коридора, който им е предоставен, съобщи сепаратисткото военно ведомство в Донецк.

След няколко седмици относително спокойствие боевете в Източна Украйна отново се ожесточиха в последните дни.

Във вторник 12 цивилни загинаха при ракетен удар по автобус, който е бил предназначен за украински контролно-пропускателен пункт във Волноваха - най-кървавото нападение над цивилни от подписването на минските мирни споразумения през септември.

Вчера пък Върховната Рада прие закон за три вълни частична военна мобилизация на запасняци през 2015 г. заради продължаващия конфликт с проруските бунтовници.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини