Търсят наследници на българска милионерка в САЩ

Българка без деца и завещание остави след смъртта си повече от 1 милион долара в Америка. Властите издирват наследниците й, а 43-ма българи се борят за парите.
Мери Петров е живяла в градчето Гранит сити на границата между щатите Илинойс и Мисури, съобщава Нова телевизия.

Българката умира в старчески дом през 2011 г. на 97 години. Оттогава властите търсят кой е законният наследник на нейното богатство, което възлиза на над 1 300 000 долара.

Общинският ковчежник Кърт Прензлър обяснява, че законът дава 10 години на потенциалните наследници да докажат роднинската си връзка. Остават още седем години.

Досега 43 души са подали документи за наследници в съда.

Голяма част от парите Мери наследява от сестра си - Ан Петров, която умира през 2009 г., също без да е направила завещание.

Сестрите Петров са дъщери на български имигранти, дошли в САЩ през 1912 година. Никога не са се омъжвали и нямат деца. Техни познати разказват, че дори не са подозирали за състоянието, което Ан и Мери са натрупали, тъй като са живели скромен живот и са работели като секретарки в местната община.

Сестрите са имали акции във фармацевтични и автомобилни компании. По времето, когато навършват 90 години, Ан и Мери страдат от деменция и са неспособни да планират парите и имотите си.

След смъртта на по-малката сестра Ан, богатството се предава на Мери, която умира две години по-късно.

Оттогава насам 43-ма българи са подали иск до съда, опитвайки се да докажат със стари документи и записки роднинската си връзка със сестрите.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини