Пламен Димитров в Кърджали: Бизнесът в пограничните райони се нуждае от преференции

Пламен Димитров и Фахри Идриз

Бизнесът в пограничните райони се нуждае от преференции.По време на междублоковото противопоставяне тези региони бяха  в изолация.Липсата на добри комуникации и сега се отразява на развитието им.Това заяви по време на частна  визита в Кърджали лидерът на КНСБ Пламен Димитров.Според него цял регион по границата с Гърция, какъвто са Родопите се нуждае от подкрепа за бизнеса.Подобно е положението със Северозападна България и Странджа,където също инфраструктурата е проблем и затруднява инвестициите.

  Пограничните райони имат нужда от целева подкрепа ,категоричене Пламен Димитров.Според него само така ще се снижи високата безработица в тези региони.Преференциите за бизнеса ще ги направят привлекателни за големите инвеститори, смята лидерът на КНСБ.

  Той бе категоричен, че вярва във възраждането на ОЦК в Кърджали. КНСБ застана зад ОЦК като стожер на индустрията и продължаваме да мислим,че по-модерна технология е бъдещето на предприятието. Новите собственици са отговорни дали ще намерят път за възраждането на ОЦК, каза Пламен Димитров. Той очаква ,че при възстановяване  на производството ще бъдат ангажирани 200-250 работници.

  Пламен Димитров коментира и готвената наредба за допълнтелното пенсионното осигуряване.Съществува недоразумение относно намеренията на финансовото и социалното министерства.Трябва да е ясно,че никой не иска национализация на частните пенсионни фондове.Не виждам заплаха за вноските на гражданите в частните фондове.В КНСБ се надяваме,че няма задни мисли за одържавяване. Просто трябва да се гарантира правото на избор на младите хора,да им се даде време кой частен фонд да предпочетат. Те да могат да избират между солидарната система на НОИ и частните фондове,категоричен е лидерът на КНСБ.

 Пламен Димитров присъства на регулярна среща на членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България в Кърджали.Председателят на местната структура инж.Фахри Идриз го запозна с работата й.Той посочи,че членовете на КРИБ в Кърджали са много единни и взаимно се подкрепят в условията на криза.Даваме си взаимно поръчки за да преодолеем трудностите.30 на сто от фирмите,които са наши членове оцеляха благодарение на тази практика.Освен това,ако работник или служител иска да отиде в друга фирма от КРИБ му даваме препоръки,каза още Фахри Идриз.Той посочи,че големият проблем е намирането на квалифицирана и дисциплинирана работна ръка.Ползваме услугите на пенсионери,за да въвеждат младите в работата.Това трябва да се насърчава,смята Фахри Идриз.

Той сподели и формулата на успеха на бизнесмените от КРИБ-Кърджали:Зачитай интересът на партньора си.Само тогава бизнесът дава резултат.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини