Камерите GoPro ще могат да предават 4K видео на живо

Видеоклиповете заснети с GoPro са достатъчно впечатляващи сами по себе си. Какво ще кажете, обаче, да гледате през очите на шампион по мотокрос или парапланерист още докато снима? Е, това скоро ще стане възможно. Производителите на екшън камери се съюзиха с Vislink, компания разработваща безжични комуникационни решения, за да излъчват видео в реално време от камера GoPro до други устройства. 

Връзката между камерата и устройството, на което потребителите ще гледат видео на живо, се осъществява с помощта на малък предавател, който носи собственикът на GoPro. Вече е ясно, че собствениците на камерата HERO4+ ще могат да заснемат видео с Ultra HD резолюция, което в реално време ще се възпроизвежда на свързани с интернет устройства като, например, интелигентни 4К телевизори.

 

Технологията на GoPro и Vislink ще направи революция в предаването на спорт. Компанията вече обяви, че живо видео от екшън камерите им ще се предава по време на тазгодишното издание на зимните екстремни игри X Games в Аспен. Предавани на живо ще бъдат и няколко запланувани събития на AMA Monster Energy Supercross.

 
Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини